Folegandros   Folegandros Folegandros
Αξιοθέατα στη Φολεγανδρο
Διαμονη στη Φολεγανδρο
Δραστηριότητες στη Φολεγανδρο
Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα Φολεγανδρο
Εστιατόρια στη Φολεγανδρο
Ιστορια της Φολεγανδρου
Καραβια για την Φολεγανδρο
Φωτογραφίες της Φολέγανδρου
Χάρτης της Φολεγανδρου
Χρήσιμα τηλέφωνα στη Φολέγανδρο
English German French Russian Folegandros

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ

Στο νησί της Φολέγανδρου, θα απολαύσετε τη γνήσια Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονικη σε συνδυασμο με το επιβλητικό τοπίο. Η Φολέγανδρος μας θυμίζει λίγο την Σαντορίνη γιατί και εδώ υπάρχει ο κάθετος γκρεμός πάνω από την θάλασσα, όπως υπάρχει και η Χώρα, πού είναι χτισμένη στο χείλος του γκρεμού. Μια Χώρα όμως απείραχτη από τον σεισμό και από το πέρασμα του χρόνου, που τριγυρνάς μέσα στα σοκάκια της και θαρρείς πως έχεις γυρίσει πίσω στον Μεσαίωνα. Η Φολέγανδρος δεν έχει μόνο την Χώρα αλλά και τον Καραβοστάση, το λιμανάκι με τα κρυσταλλινα νερά κι ακόμα τη μικρή αλλά χαριτωμένη αμμουδιά της Αγκάλης όπως και άλλες απόμερες παραλίες και θαλάσσιες σπηλιές, που σας επιτρέπουν να τις εξερευνήσετε είτε πεζοπορώντας είτε με βάρκα.

Η Φολέγανδρος είναι ένα μικρό νησί, μόλις 32 τ. χλμ με 600 κατοίκους, το νησί βρίσκεται ενδιάμεσα στη Μήλο και στη Σίκινο. Είναι ένα ορεινό νησί, βραχωδές, το ψηλότερο βουνό στη Φολέγανδρο είναι ο Άγιος Ελευθέριος (455μ) που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Φολεγανδρού εβώ στο βόρειο μέρος του νησιού ένα άλλο βουνό, το Μεροβίγλι μόλις 312μ. Λόγω του πετρώδους εδάφους, ο ιστορικός Άρατος, το ονομάζει το νησί Σιδηρά.

Προσπαθήσαμε να σας μαζέψουμε όσες πιο πολλές πληροφορίες για το νησί και θα προσπαθήσουμε εμείς οι ίδιες να κάνουμε τη διαμονή σας στο νησί μας αξέχαστη. Μπορείτε να θαυμασετε πάνω από 500 φωτογραφίες του νησιου και να πάρετε οποιαδήποτε πληροφορία θελετε από τις πολλές σελιδες μας. Αν χρειαστειτε κάτι το οποίο δεν υπαρχει ή δεν το βρίσκετε,

σας παρακαλώ επικοινωνήστε με το information@abettergreece.com

ή στα τηλέφωνα +30 6934620501 / +30 22840 24879 και θα χαρούμε να σας ακουσουμε.

Καλως ορίσατε στην Φολέγανδρο!!!

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΟΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

 

Επιστροφή στις Κυκλάδες